Cover

Ειδησεις

Στυλίδα: Αλιευτικός ‘Έλεγχος και Κατάσχεση Εργαλείων και Παράνομων Αλιευμάτων

Τις βραδινές ώρες στις 12 Φεβρουαρίου 2025, στελέχη του Λιμεναρχείου Στυλίδας προέβησαν στη σύλληψη δύο ημεδαπών ηλικίας 60 και 63 ετών, για παράβαση του άρθρου 3 του Ν. 4042/12 “Προστασία περιβάλλοντος“.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο ελέγχων αλιευτικής δραστηριότητας εντός περιοχής Natura στη θαλάσσια περιοχή «ΛΙΒΑΡΙ» του Μαλιακού κόλπου, εντοπίστηκαν οι δύο ημεδαποί να έχουν αλιεύσει με το αλιευτικό εργαλείο «μανωμένο δίχτυ» με ένα επαγγελματικό-αλιευτικό (Ε/Π-Α/Κ) σκάφος είκοσι τέσσερα κιλά διαφόρων ειδών αλιευμάτων, σε περιοχή που απαγορεύεται η αλιεία και η κυκλοφορία.

Από το Λιμεναρχείο Στυλίδας που διενεργεί την προανάκριση κινήθηκε η διαδικασία επιβολής διοικητικών κυρώσεων, ενώ τα αλιεύματα και το αλιευτικό εργαλείο, κατασχέθηκαν.