Συνταγες
Συνταγή: Χταπόδι Κρασάτο
Υλικά
- 1 χταπόδι περίπου ενός κιλού
- 1 φλυτζ. του τσαγιού ελαιόλαδο
- 2-3 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 1-2 σκελίδες σκόρδο
- 1/2 φλυτζ. του τσαγιού λευκό ή κόκκινο κρασί
- 4 μέτριες ντομάτες ψιλοκομμένες
- Μαϊντανό ψιλοκομμένο
- Πιπέρι
Οδηγίες
- Καθαρίζεται και πλένετε το χταπόδι.
- Το βάζετε σε μια κατσαρόλα χωρίς νερό και το βράζεται για 15-20 λεπτά σε σιγανή φωτιά.
- Το στραγγίζεται και το κόβεται σε μικρά κομματάκια.
- Σοτάρετε τα κρεμμύδια με το λάδι και ρίχνεται το χταπόδι με το σκόρδο.
- Τα σοτάρετε μαζί για 10 λεπτά και προσθέτετε το κρασί.
- Σκεπάζεται την κατσαρόλα και αφήνετε το χταπόδι να σιγοψηθεί.
- Προσθέτεται τις ντομάτες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες και αφήνεται το χταπόδι μέχρι να ψηθεί και να μείνει με τη σάλτα του.
- Προς το τέλος προσθέτεται μαϊντανό ψιλοκομμένο και λίγο πιπέρι.
- Σερβίρουμε με ρύζι, ζυμαρικά ή πατάτες τηγανιτές.
Καλή σας επιτυχία.