Cover

Συνταγες

Συνταγή: Χταπόδι Κρασάτο

Υλικά

  • 1 χταπόδι περίπου ενός κιλού
  • 1 φλυτζ. του τσαγιού ελαιόλαδο
  • 2-3 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1-2 σκελίδες σκόρδο
  • 1/2 φλυτζ. του τσαγιού λευκό ή κόκκινο  κρασί
  • 4 μέτριες ντομάτες ψιλοκομμένες
  • Μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • Πιπέρι

Οδηγίες

  • Καθαρίζεται και πλένετε το χταπόδι.
  • Το βάζετε σε μια κατσαρόλα χωρίς νερό και το βράζεται για 15-20 λεπτά σε σιγανή φωτιά.
  • Το στραγγίζεται και το κόβεται σε μικρά κομματάκια.
  • Σοτάρετε τα κρεμμύδια με το λάδι και ρίχνεται το χταπόδι με το σκόρδο.
  • Τα σοτάρετε μαζί για 10 λεπτά και προσθέτετε το κρασί.
  • Σκεπάζεται την κατσαρόλα και αφήνετε το χταπόδι να σιγοψηθεί.
  • Προσθέτεται τις ντομάτες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες και αφήνεται το χταπόδι μέχρι να ψηθεί και να μείνει με τη σάλτα του.
  • Προς το τέλος προσθέτεται μαϊντανό ψιλοκομμένο και λίγο πιπέρι.
  • Σερβίρουμε με ρύζι, ζυμαρικά ή πατάτες τηγανιτές.

Καλή σας επιτυχία.