Cover

Συνταγες

Συνταγή: Φρέσκο Καλαμάρι Γεμιστό

Βρισκόμαστε σε μια εποχή που τα καλαμάρια έχουν κατακλίσει την ακτογραμμή και όλοι μας λίγο ή πολύ θα τα συναντήσουμε μπροστά μας. Οι προτάσεις για το μαγείρεμά τους πολλές, αφού αποτελούν ένα από τους νοστιμότερους μεζέδες. Εδώ θα σας παρουσιάσω μια εύκολη, αυτοσχέδια συνταγή για τα καλαμάρια όταν είναι φρέσκα και σχετικά μεσαίου ή μεγάλου μεγέθους.

Εκτέλεση

Αφαιρούμε από το καλαμάρι το κεφάλι, τα πλοκάμια, το εσωτερικό του, το κόκαλο, τα πτερύγια και την πέτσα. Έτσι μένει το σώμα του κάτασπρο το οποίο ξεπλένουμε λίγο και πάμε στη γέμιση.

Κόβουμε σε ένα μπολάκι τα πλοκάμια σε μικρά κομματάκια όπου μέσα εκεί ρίχνουμε κάποιο τυρί της αρεσκείας μας χοντροκομμένο όπως φέτα ή κεφαλοτύρι.

Προσθέτουμε λίγο ρίγανη, πιπέρι και ανακατεύουμε.

Τη γέμιση αυτή με ένα μικρό κουταλάκι την τοποθετούμε στο εσωτερικό του καλαμαριού.

Αφού γεμίσει όλο το σώμα παίρνουμε μια οδοντογλυφίδα ή ένα κομμάτι από καλαμάκι για σουβλάκια και κλείνουμε με αυτά το άνοιγμα στο σώμα του.

Τοποθετούμε το καλαμάρι μας πάνω στη σχάρα και περιμένουμε να ροδοκοκκινίσει η μια του πλευρά.

Στη συνέχεια το γυρίζουμε και από την άλλη να πάρει χρώμα, το κατεβάζουμε, το κόβουμε σε μεγάλες ροδέλες και το σερβίρουμε ζεστό.