Cover

Συνταγες

Συνταγή: Γαύρος Ριγανάτος-Ένα Πιάτο με Γεύση από Ελλάδα

Αυτή η συνταγή γίνεται με γαύρο ή σαρδέλα, ντοματούλα και λεμόνι και αποτελεί μια αγαπημένη επιλογή στην ελληνική κουζίνα.
Εύκολη, γευστική και οικονομική, αλλά πάνω απ’ όλα  πλούσια σε θρεπτικά συστατικά.

Υλικά για 4 άτομα

  • 750 γραμ. γαύρος ή σαρδέλα.
  • 2 ντομάτες
  • 2 λεμόνια
  • 2 κουτ. της σούπας φρέσκια ρίγανη ή 2 κουτ. του γλυκού ξερή
  • 4 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  • Καθαρίζoυμε  τα ψαράκια μας και μετά τα φιλετάρουμε.
  • Πλένουμε και κόβουμε τα λεμόνια σε λεπτές φέτες, αφήνοντάς τα με την φλούδα τους.
  • Κόβουμε τις ντομάτες στη μέση και στη συνέχεια σε φέτες.
  • Μετά στρώνουμε το ψαράκια μας  με τη σειρά σε ένα ρηχό ταψί και βάζουμε ενδιάμεσα τις φέτες λεμονιού και ντομάτας.
  • Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με  ρίγανη και μετά προσθέτουμε το ελαιόλαδο, (εάν σας αρέσει μπορείτε να προσθέσετε και λίγο σκόρδο).
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C για 15 λεπτά περίπου και καλή μας όρεξη.