Συνταγες
Συνταγή: Γαύρος Ριγανάτος-Ένα Πιάτο με Γεύση από Ελλάδα
Αυτή η συνταγή γίνεται με γαύρο ή σαρδέλα, ντοματούλα και λεμόνι και αποτελεί μια αγαπημένη επιλογή στην ελληνική κουζίνα.
Εύκολη, γευστική και οικονομική, αλλά πάνω απ’ όλα πλούσια σε θρεπτικά συστατικά.
Υλικά για 4 άτομα
- 750 γραμ. γαύρος ή σαρδέλα.
- 2 ντομάτες
- 2 λεμόνια
- 2 κουτ. της σούπας φρέσκια ρίγανη ή 2 κουτ. του γλυκού ξερή
- 4 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Καθαρίζoυμε τα ψαράκια μας και μετά τα φιλετάρουμε.
- Πλένουμε και κόβουμε τα λεμόνια σε λεπτές φέτες, αφήνοντάς τα με την φλούδα τους.
- Κόβουμε τις ντομάτες στη μέση και στη συνέχεια σε φέτες.
- Μετά στρώνουμε το ψαράκια μας με τη σειρά σε ένα ρηχό ταψί και βάζουμε ενδιάμεσα τις φέτες λεμονιού και ντομάτας.
- Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με ρίγανη και μετά προσθέτουμε το ελαιόλαδο, (εάν σας αρέσει μπορείτε να προσθέσετε και λίγο σκόρδο).
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C για 15 λεπτά περίπου και καλή μας όρεξη.