Cover

Συνταγες

Συνταγή: Καλαμαράκια Σαγανάκι

Αυτήν την εποχή τα καλαμάρια έχουν γεμίσει όλες τις θάλασσες της πατρίδας μας.

Τα καλαμάρια είναι ιδιαίτερα αγαπητά σε πολλές κουζίνες όλου του κόσμου, ιδιαίτερα της Ευρώπης, της Κίνας και της Κορέας.

Μαγειρεύονται με πάρα πολλούς τρόπους, ενώ στη χώρα μας ιδιαίτερα αγαπητά είναι τα τηγανιτά καλαμαράκια, τα γεμιστά  και τα ψητά.

Η συνταγή που σας προτείνω είναι ξεχωριστή και πολύ γευστική.

Υλικά

  • 4-5  καλαμάρια μεσαίου μεγέθους, κομμένα σε ροδέλες
  • 4-5  κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
  • 2 πιπεριές Φλωρίνης, σε ψιλοκομμένες ροδέλες
  • 4 ντομάτες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
  • 150 gr φέτα σε κύβους
  • ½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 1 σφηνάκι ούζο
  • 100 ml λάδι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα φαρδύ τηγάνι βάζουμε το λάδι μας και σοτάρουμε την πιπεριά και τα κρεμμυδάκια, μέχρι να ροδίσουν.

Προσθέτουμε τα καλαμαράκια και τα σοτάρουμε επίσης για 4-5 λεπτά.

Στην συνέχεια τα σβήνουμε με το ούζο και τα αφήνουμε μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.

Με μια τρυπητή κουτάλα αφαιρούμε τα καλαμαράκια και τα αφήνουμε στην άκρη.

Μετά βάζουμε στο τηγάνι μας τις ντομάτες, τη ζάχαρη, την πάπρικα, αλάτι, πιπέρι και τα αφήνουμε να βράσουν για 10 λεπτά.

Λίγο πριν δέσει η σάλτσα προσθέτουμε τα καλαμάρια, το μαϊντανό, λίγο νερό και ανακατεύουμε.

Σιγοβράζουμε για 10-15 λεπτά.

Βγάζουμε το τηγάνι μας από τη φωτιά και προσθέτουμε τη φέτα ανακατεύοντας προσεχτικά ώστε να μη λιώσει η φέτα.

Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε ένα εξαιρετικά γευστικό φαγητό.