Cover

Συνταγες

Συνταγή: Καλαμάρι Κοκκινιστό με Μακαρονάκι

Το ιδανικό νηστήσιμο φαγητό.

Υλικά

  • 1 καλαμάρι 1/2 kg περίπου  (ή ότι φέρει ο ψαράς μας)
  • 2κουτ. σούπας ντομάτας πελτέ ή ½ ποτήρι ντομάτα χυμό
  • 1 κρεμμύδι μέτριο
  • 1 κουτ. γλυκού μπαχάρι
  • 1 κουτ. γλυκού κανέλα
  • ½ κουτ. γλυκού γαρύφαλλο
  • ½ ποτήρι ελαιόλαδο
  • λίγο μαϊντανό (προαιρετικά)
  • ½ ποτήρι κρασί λευκό
  • Αλάτι,  πιπέρι  (ποσότητα κατά προτίμηση)
  • 1 ποτήρι (νερού) κοφτό μακαρονάκι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε το καλαμάρι και το κόβουμε σε μεσαία κομμάτια. Στραγγίζουμε σε σουρωτήρι. Σε κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να κάψει και σοτάρουμε το κρεμμύδι που έχουμε ψιλοκόψει. Προσθέτουμε το καλαμάρι, τη ντομάτα, τα μπαχαρικά και το αλατοπίπερο και «σβήνουμε» με το κρασί ( Ρίχνουμε το κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί).

Προσθέτουμε 1 ποτήρι νερό και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσει το καλαμάρι. Συνεχίζουμε βάζοντας ακόμα δύο ποτήρια νερό και μόλις δυναμώσει ο βρασμός ρίχνουμε ένα ποτήρι κοφτό μακαρονάκι ή ζυμαρικό της αρεσκείας μας. Ανακατεύουμε και σε δέκα λεπτά περίπου το φαγητό μας είναι έτοιμο αφού έχει μείνει με λίγη σάλτσα.

Μπορούμε να σερβίρουμε σε πυρέξ και αν θέλουμε ψήνουμε και σε φούρνο για λίγα λεπτά.

Συνοδεύεται με λευκό κρασάκι και τυρί φέτα αν προτιμάτε.                                                                                         

                                                                            Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη!