Cover

Συνταγες

Συνταγή: Καλαμάρια Γεμιστά με Ρύζι

Υλικά

  • 1 ½  κιλό καλαμάρια (περίπου 6 τεμάχια)
  • 250  γρ. ρετσίνα
  • 250 ρύζι Καρολίνα
  • 125 γρ. λάδι
  • 125 γαρίδες καθαρισμένες
  • 75 γρ. κουκουνάρια
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
  • 1 ντομάτα κονκασέ
  • ½ ποτήρι νερό
  • ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • ½ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • Αλάτι και πιπέρι άσπρο

Εκτέλεση

  • Πλένετε καλά τα καλαμάρια και ξεχωρίζετε τα κεφάλια από τα σώματα, αφαιρώντας το μελάνι, την κύστη, τα εντόσθια και το λεπτό κόκαλο.
  • Ψιλοκόβετε τα κεφάλια και τα πλοκάμια και τα αφήνετε στην άκρη.
  • Σε μια κατσαρόλα βάζετε το λάδι να κάψει και σοτάρετε το κρεμμύδι.
  • Προσθέτετε το ρύζι, το γυρνάτε μερικές φορές και αμέσως ρίχνετε τα πλοκάμια και τα κεφάλια.
  • Σβήνετε με το μισό κρασί και προσθέτετε αλάτι, πιπέρι, τις γαρίδες, τη ντομάτα, τα κουκουνάρια (τα οποία εάν θέλετε μπορείτε να τα ροδίσετε με λίγο βούτυρο), το μαϊντανό, τον άνηθο και το μισό ποτήρι νερό.
  • Τα βράζετε σε σιγανή φωτιά, μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά.
  • Αφήνετε λίγο το μείγμα να κρυώσει και γεμίζετε με αυτό τα καλαμάρια.
  • Βάζετε τα γεμισμένα καλαμάρια σε μια πλατιά κατσαρόλα, τα περιχύνετε με το υπόλοιπο κρασί και τα βράζετε σε σιγανή φωτιά για 20 λεπτά.
  • Σερβίρονται κρύα ή ζεστά κομμένα σε ροδέλες.