Cover

Συνταγες

Συνταγή: Καλαμάρια Καραμελωμένα

Υλικά

2 μεγάλα καλαμάρια ή ότι φέρει ο ψαράς μας (Εμείς εδώ υπολογίζουμε τα υπόλοιπα υλικά για ένα κιλό περίπου καλαμάρια).

1η ομάδα

  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζάνι αλεύρι
  • 1 κουτ. σούπας αλάτι
  • 1 κουτ. γλυκού πιπέρι

2η ομάδα

  • 1 λεμόνι (τον χυμό)
  • 1 κουτ. σούπας μέλι
  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε τα καλαμάρια, αφαιρώντας το κόκκαλο και το κεφάλι. Τα τοποθετούμε ολόκληρα σε καλαθάκι χύτρας και βράζουμε για 5’ λεπτά χωρίς νερό!

Στραγγίζουμε το ζουμάκι που θα προκύψει και αν θέλουμε το χρησιμοποιούμε για ένα πιλαφάκι μαζί με το κεφάλι.

Κόβουμε σε ροδέλες, αλευρώνουμε αν θέλουμε, προσθέτουμε λίγο αλάτι και πιπέρι και τηγανίζουμε σε καυτό λάδι για 5’ -10’ λεπτά. Τα γυρίζουμε με προσοχή μια-δυο φορές (σκεπασμένα με καπάκι στο τηγάνι) και στη συνέχεια προσθέτουμε το μείγμα της β’ ομάδας (λεμόνι-μέλι-μουστάρδα).

Ανακατεύουμε μια-δυο φορές και τα καραμελωμένα μας είναι έτοιμα. Σερβίρουμε σε πιατέλα, με συνοδεία σαλάτα της αρεσκείας μας, λευκό κρασάκι και φρέσκο ψωμάκι.

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

*Το αλάτι, το πιπέρι και το λεμόνι αυξομειώνεται αναλόγως.

*Τα καλαμάρια μου τα φέρνει συνήθως ο γιός μου από τα ψαρέματα του στη θάλασσα της Καρύστου και το μέλι είναι θυμαρίσιο ή ανθέων παραγωγή μας.

Και για ένα ιδιαίτερο σερβίρισμα και για μπουφέ.

Καλαμάρι καραμελωμένο ροδελίτσα, γεμιστό με χόρτα του βουνού