Συνταγες
Συνταγή: Κριθαρότο με Γαρίδες
Υλικά:
- 1 κιλό γαρίδες
- 1 κουταλάκι του γλυκού ξύδι
- 2 τομάτες τριμμένες στον τρίφτη ή ένα κουτάκι (250gr)
- ½ ποτήρι νερού ελαιόλαδο
- ½ ποτήρι νερού λευκό κρασί
- 1 κρεμμύδι μέτριο τριμμένο
- Αλάτι-πιπέρι (ποσότητα κατά προτίμηση μας )
- Λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό
- 1 πακέτο κριθαράκι μέτριο ½ kg (ολικής ή απλό)
Εκτέλεση:
- Ζεματάμε τις γαρίδες σε αλατισμένο νερό που βράζει (2 ποτήρια) και έχουμε προσθέσει και το ξύδι για 5΄. Σουρώνουμε το ζωμό και τον κρατάμε.
- Καθαρίζουμε όσες γαριδούλες επιθυμούμε να μαγειρέψουμε και αφήνουμε λίγες για στόλισμα με το κέλυφος.
- Σε κατσαρόλα σοτάρουμε το ελαιόλαδο με την τομάτα, εάν θέλουμε πιο δυνατή σάλτσα και 1 κουταλάκι πελτέ, το κρασάκι, το μαϊντανό και το πιπέρι . Για το αλάτι δοκιμάζουμε διότι έχει ήδη ο ζωμός. Προσθέτουμε το ζωμό και αφού πάρει μια-δύο βράσεις ρίχνουμε και το κριθαράκι. Αναλόγως με την επιθυμία μας μαγειρεύουμε για ένα τέταρτο περίπου μέχρι να χυλώσει, ή λίγο περισσότερο και στο τέλος ενσωματώνουμε και τις γαριδούλες.
- Σερβίρουμε το φαγητό, στολίζοντας με τις υπόλοιπες γαρίδες που έχουμε αφήσει με το κέλυφος.
Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!