Συνταγες
Συνταγή: Μαγιάτικο ή Μανάλι Πλακί στο Φούρνο
Υλικά
- 1 μεγάλο ψάρι – αναλόγως μεγέθους μπορεί να είναι μόνο το μισό (ουρά) ή σε φέτες
- 1kg πατάτες σε μέτρια κομμάτια (κυδωνάτες)
- 2 κρεμμύδια (σε λεπτές φέτες)
- 2 σκελίδες σκόρδο (σε λεπτές φέτες)
- 2 ντομάτες (ψιλοκομμένες)
- 1 ματσάκι μαϊντανό ( ψιλοκομμένο)
- 20 ντοματίνια ( περίπου)
- αλάτι-πιπέρι ( αναλόγως προτίμησης)
- 1 κουτ. σούπας ρίγανη
- 1 ποτήρι κρασιού ελαιόλαδο
- 1 ποτήρι νερό
Σκεύος: Γάστρα ή ταψί απλό σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο
Εκτέλεση μαγειρέματος
- Εάν το ψάρι είναι πολύ μεγάλο αφαιρούμε το κεφάλι και το χρησιμοποιούμε προαιρετικά για σούπα.
- Τοποθετούμε το υπόλοιπο στο σκεύος μας, χαράζοντας ελαφρώς το χοντρό μέρος. Εκεί βάζουμε τις φετούλες σκόρδου (προαιρετικά) αφού το έχουμε αλατοπιπερώσει
- Προσθέτουμε γύρω του τα λαχανικά μας, το λάδι μας, το νερό, τη ρίγανη και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180ο περίπου 1 ώρα σκεπασμένο.
- Ελέγχουμε και αν το θέλουμε με ξεροψημένη υφή αφήνουμε 10’ λεπτά ακόμη να ψηθεί ανοικτό.
- Σερβίρουμε με λευκό κρασί και σαλάτα της αρεσκείας μας.
Καλή επιτυχία!