Συνταγες
Συνταγή: Παραδοσιακή Ψαρόσουπα με Φαγκρί, Μανάλι ή άλλο Μεγάλο Ψάρι
Υλικά
- 2 kg φαγκρί σε φέτες ή το κεφάλι μόνο εάν είναι πολύ μεγάλο
- 4 καρότα
- 2 κρεμμύδια
- Σέλινο
- 5 πατάτες
- 2 λεμόνια
- 1 ποτ. κρασιού ρύζι
- 2 αυγά-αλάτι-πιπέρι
- 1ποτ. κρασιού ελαιόλαδο
- (μαγιονέζα προαιρετικά)
- Λαδολέμονο για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
- Βράζουμε τα λαχανικά, το ψάρι, αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο με 4 ποτήρια νερό για ¾ της ώρας περίπου.
- Αφαιρούμε αφού έχουν μαλακώσει, σουρώνουμε το ζωμό, τον βάζουμε να πάρει βράση ξανά και προσθέτουμε το ρύζι.
- Μετά από 10 περίπου σβήνουμε τη φωτιά.
- Στη συνέχεια χτυπάμε 2 αυγά σε μπολ προσθέτουμε σιγά σιγά το στυμμένο λεμόνι και λίγο από το ζωμό. Τον ρίχνουμε στην κατσαρόλα που έχουμε το υπόλοιπο, ανακατεύουμε ελαφρά και η σούπα μας είναι έτοιμη.
- Σε πιατέλα στολίζουμε το ψάρι και τα λαχανικά, και συνοδεύουμε με λαδολέμονο και μαγιονέζα και χωριάτικο ψωμί.
Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!