Cover

Συνταγες

Συνταγή: Παραδοσιακή Ψαρόσουπα με Φαγκρί, Μανάλι ή άλλο Μεγάλο Ψάρι

Υλικά

  • 2 kg φαγκρί σε φέτες ή το κεφάλι μόνο εάν είναι πολύ μεγάλο
  • 4 καρότα
  • 2 κρεμμύδια
  • Σέλινο
  • 5 πατάτες
  • 2 λεμόνια
  • 1 ποτ. κρασιού ρύζι
  • 2 αυγά-αλάτι-πιπέρι
  • 1ποτ. κρασιού ελαιόλαδο
  • (μαγιονέζα προαιρετικά)
  • Λαδολέμονο για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  • Βράζουμε τα λαχανικά, το ψάρι, αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο με 4 ποτήρια νερό για ¾ της ώρας περίπου.
  • Αφαιρούμε αφού έχουν μαλακώσει, σουρώνουμε το ζωμό, τον βάζουμε να πάρει βράση ξανά και προσθέτουμε το ρύζι.
  • Μετά από 10  περίπου σβήνουμε τη φωτιά.
  • Στη συνέχεια χτυπάμε 2 αυγά σε μπολ προσθέτουμε σιγά σιγά το στυμμένο λεμόνι και λίγο από το ζωμό. Τον ρίχνουμε στην κατσαρόλα που έχουμε το υπόλοιπο, ανακατεύουμε ελαφρά και η σούπα μας είναι έτοιμη.
  • Σε πιατέλα στολίζουμε το ψάρι και τα λαχανικά, και συνοδεύουμε με λαδολέμονο και μαγιονέζα και χωριάτικο ψωμί.

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!