Συνταγες
Συνταγή: Ψαρόσουπα με Στήρα
Στα υπόλοιπα άρθρα οι συνεργάτες μας σας περιγράφουν πώς θα πιάσετε αυτό το ψάρι στα αγκίστρια σας. Εμείς εδώ θα δούμε πως να το μαγειρέψουμε.
Το κρέας της στήρας είναι λευκό, μαλακό και πολύ-πολύ νόστιμο.
Συνήθως την κάνουμε σούπα ή ψητή στα κάρβουνα.
Μιας και έχουμε χειμώνα καλό είναι να την κάνουμε σούπα, ενώ το κρέας της θα το συνοδεύσουμε με μια χειροποίητη μαγιονέζα που θα αρέσει σε όλους.
Υλικά για σούπα
- Περίπου 2 κιλά στήρα
- 4-5 καρότα
- 4-5 πατάτες κανονικές
- 1 μέτρια ντομάτα.
- 1 κρεμμύδι
- Μισό ματσάκι σέλινο
- 2 Λεμόνια
- ½ φλιτζάνι του τσαγιού λάδι
- Αλάτι
- Πιπέρι
Υλικά για μαγιονέζα
- 2 κρόκους αυγών
- 1 λεμόνι
- 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
- 1 ποτήρι του νερού λάδι
- κάπαρη
Οδηγίες για σούπα
Βράζουμε τα λαχανικά μας σε αλατισμένο νερό.
Εφόσον γίνουν, τα βάζουμε σε μια πιατέλα και ρίχνουμε το ψάρι στην κατσαρόλα, αφού πρώτα του έχουμε βάλει αλάτι και πιπέρι.
Χτυπάμε το λάδι με το λεμόνι και το προσθέτουμε στο ψάρι μας.
Σιγοβράζουμε για 20-25 λεπτά ανάλογα με το μέγεθος της.
Βγάζουμε το ψάρι και σουρώνουμε το ζουμί μας.
Πολτοποιούμε μερικά από τα λαχανικά μαζί με λίγο ζουμί της σούπας και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα.
Ανακατεύουμε και το αφήνουμε να πάρει μία βράση.
Οδηγίες για μαγιονέζα
Σε ένα μπολ βάζουμε τους κρόκους, λίγο αλάτι και μια κουταλιά της σούπας μουστάρδα.
Τα χτυπάμε με το σύρμα.
Κατόπιν ρίχνουμε λίγο λεμόνι, λίγο λάδι εναλλάξ και συνεχίζουμε να χτυπάμε έως ότου πήξει.
Τρόπος σερβιρίσματος
Ένας ωραίος τρόπος σερβιρίσματος είναι να ξεκοκαλίσουμε το ψάρι μας και να το κάνουμε μικρά κομμάτια.
Μετά κόβουμε σε μικρά κιβάκια τα λαχανικά μας και όλα μαζί τα ανακατεύουμε και τα τοποθετήσουμε σε μία πιατέλα.
Στην συνέχεια καλύπτουμε όλο το ψάρι και τα κομμένα λαχανικά με τη μαγιονέζα μας και από πάνω γαρνίρουμε με κάπαρη.
Καλή σας επιτυχία.