Cover

Συνταγες

Συνταγή: Στήρα στη Λαδόκολλα με Σως Μελιού

Μια αρκετά εύκολη συνταγή για στήρες αλλά και άλλα μαυρόψαρα, όπως ροφούς, σφυρίδες και πίγκες.

  1. Υλικά:
  • Μια μεγάλη στήρα (2kg)
  • 2 μεγάλα κομμάτια αλουμινόχαρτο με λαδόκολλα

  1. Συνοδεία λαχανικών (Σαλάτα):
  • 3-4 καρότα
  • 4-5 πατάτες μέτριες
  • 1 kg παντζάρια

 

  1. Για τη σως:
  • 1 ποτήρι ελαιόλαδο
  • 2 λεμόνια (τον χυμό)
  • 1 κουτάλι σούπας μουστάρδα
  •  αλάτι-πιπέρι
  • 1 κουτάλι σούπας μέλι (ανθέων  ή θυμαρίσιο)

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε τη στήρα μας, τη στραγγίζουμε και την τοποθετούμε στο φύλλο αλουμινόχαρτου. Εάν δεν έχουμε το κατάλληλο με τη λαδόκολλα, χρησιμοποιούμε πρώτα απλή λαδόκολλα ή αντικολλητικό χαρτί και στη συνέχεια τυλίγουμε καλά με αλουμινόχαρτο.

Προθερμαίνουμε το φούρνο μας και ψήνουμε περίπου μία ώρα σε 180 βαθμούς. Εάν το ψάρι είναι κατευθείαν από κατάψυξη ψήνουμε δύο ώρες περίπου.

Βράζουμε τα λαχανικά μας, ξεχωριστά τα παντζάρια από τα καρότα και τις πατάτες.

Προετοιμάζουμε τη σως χτυπώντας σε μπλεντεράκι ή με το χέρι όλα τα υλικά.

Ανοίγουμε το πακέτο με το ψάρι μας, εάν το θέλουμε λίγο τραγανό ψήνουμε και 10΄ με ανοιχτό το επάνω μέρος του χαρτιού. Ξεκοκαλίζουμε και σερβίρουμε σε ανοιχτή πιατέλα, διακοσμώντας αναλόγως με το γούστο μας με τα λαχανικά και περιχύνοντας με της σως μελιού.

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!